Cascada Balea - Transfagarasan - prezentare si imagini

Situata in masivul Fagaras intre varfurile Moldoveanu si Negoiu, ramne cea mai renumita cascada. Cascada Bâlea te pune în faţa unui spectacol de o surprinzătoare frumuseţe.

Un spectacol foarte accesibil acum, datorită Transfăgăraşanului - şoseaua de 90 de km care începe din localitatea Cârţisoara şi şerpuieşte ca un piton de asfalt prin Munţii Făgăraş cu direcţia Muntenia, ajungând pana la 2040 m. După ce Transfăgărăşanul te lasă la 1200 de m, la Cascada Bâlea, lasă-te copleşit de apa ce se prăvale ropotitoare preţ de 50-60 de metri, unii dintre cei mai impresionanţi 50-60 de m din Munţii Făgăraş.

Întreaga poveste a acestei ape îşi are începutul la izvoarele pârâului Bâlea (mult mai sus), ajunge la apogeu în albia lacului cu acelaşi nume şi coboară până aici ca să-şi ia, în cădere, numele de cascada Bâlea. Pe scurt, unul dintre cele mai frumoase circuri glaciare.

Cascada Balea poate fi admirata de la distanţă, nici un drum marcat nu trece exact pe lângă ea. Din telecabină cascada se vede în adevarata ei mărime. La Cascada Balea denumita si Urlatoarea Balei se poate ajunge pe un traseu turistic de maxim 1 ora dus-intors urmand marcajele cu punct rosu.

Sursa informatiei prezentate