Cascada Niagara - prezentare si imagini

Situată în provincia Ontario, ce se întinde de la Marile Lacuri şi până la Golful Hudson, Cascada Niagara este cea mai vestită atracţie turistică a ţării. Cascada, ce s-a format pe râul Niagara care curge între Statele Unite şi Canada, de la Lacul Erie până în Lacul Ontario, este considerată drept miracolul natural al continentului. Potrivit specialiştilor, Cascada Niagara s-a format în urmă cu 12.000 de ani, când procesul de retragere al gheţarilor spre zona de nord a determinat scurgerea apei din lacul Erie spre povârnişul Niagara, o linie de coastă care se întinde din sudul oraşului Ontario până la Rochester. De atunci, eroziunea a împins uşor cascada aproximativ 11 km în amonte, formând defileul Niagara.

Obiectivul este divizat în două părţi de Insula Goat. Partea mai mare, cea din stânga (canadiană), se numeşte Horseshue Falls şi are o înălţime de 56 de metri, iar lungimea crestei este de aproximativ 670 metri. Cealaltă parte, American Falls, din jumătatea dreaptă, are o înălţime de 58 de metri şi lungimea crestei de doar 320 metri. Controlul americano-canadian asupra Cascadei Niagara a oferit de-a lungul timpului un exemplu de cooperare internaţională.

Uriaşul debit al Cascadei Niagara, de circa 5,5 milioane de litri pe secundă, plus panta sa abruptă îi conferă râului un mare potenţial turistic, adunând milioane de vizitatori în fiecare an. Din cauza căderii puternice de apă se formează o ceaţă care, împreună cu lumina soarelui, dau naştere unui mare număr de curcubee.
Turiştii care o vizitează beneficiază de parcuri şi platforme de vizionare. Unul dintre ele, rezervaţia Niagara State Park, a fost înfiinţat în 1885 şi este cel mai vechi parc din zonă.

Acesta include un turn de observaţie, lifturi care coboară la baza cascadei şi de unde se pot face excursii cu barca la baza cascadei americane. De altfel, cascada poate fi văzută din parcuri situate pe ambele maluri ale râului, din turnuri de observare, din bărci, din Insula Goat şi de pe podul Rainbow, aflat la mică distanţă în aval. De asemenea, turiştii pot vizita Peştera Vânturilor, situată în spatele unei perdele de apă lângă baza cascadei. Noaptea, cascada este luminată cu reflectoare puternice, multicolore, care oferă turiştilor un spectacol unic de culoare şi lumină. Anual, Cascada Niagara este vizitată de 15 milioane de turişti din toate colţurile lumii.

Sursa informatiei prezentate