Cascadele din Bansko - prezentare si imagini

Demyanishki skok: aceasta cascada este situată lângă râul Damyanitsa. Cu o înălțime de 11 metri și este situată la altitudine de 1750 metri la est de pragul inferior transversal al râului, unde se formează frontiera de nord a zonei Demyanitsa.
A devenit obiectiv turistic protejat in anul 1965.
La 3 km de aceasta se află cascada Iulenski skok. În apropiere de Demyanishki skok se află și drumul prin pădure din Bansko spre cabana Demyanitsa.

Banderishki Skok: aceasta este una dintre cascadele cele mai mari formate pe albia râului Banderitsa cu înălțimea sa de 30m. Este declarată obiectiv turistic în anul 1965.Banderishki skokse află în canionul din Banderitsa aproape de cabana Banderitsași are înălțime de 1700m. Începe din panta de stânci la Donchovi karauli.

Yulenski Skok: Cascada Iulenski skok s-a format din râul Damyanitsa și se află în zona Gradishteto din Munții Pirin, având o înălțime de 1650m și mai ales în fluxul mediu al râului Damyanitsa. Înălțimea acestuia este de 9 m. în apropiere de cascada este situată Rezervația Iulenski.

Cascada Sfântul Nicola: este situată între Bansko și Dobrinishte, este la 8 km în partea de est din munții Pirin. Se află aproape de două obiective turistice Orașul fără nume și terenul Sfântul Nicola. cascada se află tocmai la stâncile abrupte din terenul Sfântul Nicola.

Cascada Skakaloto: este una dintre cascadele care sunt mai îndepărtate de regiunea orașului Bansko. Situat la o altitudine de 550m, numai la 15 min sau 9 km de satul Vlahi, care se află la o distanță de 8 km de orașul Kresna. Albia râului este înconjurată de margine stâncoasă și acolo se formează o cădere de apă pitorească de 20-25 metri care în partea de jos se sparge într-o stâncă mică și formează un lac mic.

Cascada Popinolashki: Aceasta cascada declarată obiectiv turistic natural se află în regiunea Popina Lakaîn partea de nord a munților Pirinla 18 km de orașul Sandanski.Cascada este formată pe cursul râului Bashliytsa la circa 100m din locul unde se fuzionează cu râul Sarchaliytsa și se naște râul Sandanska Bistritsa.

Sursa informatiei prezentate