Castelul de la Versailles - prezentare si imagini

Apartamentul reginei are 4 camere si a fost ocupat de fiecare regina, ultima fiind Maria-Antoaneta. A suferit multe schimbari ce explica multitudinea de stiluri in contrast cu apartamentul regelui. In acest apartament, reginele au trait in afara vietii publice (toti copii regilor s-au nascut in dormitorul cel mare).
Apartamentul regelui, redecorat de cateva ori, a fost ultima oara zugravit intre 1671 si 1681 si reprezinta planete gravitand in jurul lui Apolo, Dumnezeu fiind reprezentat de soare (emblema regelui Ludovic al XIV-lea) in mitologia greaca si romana. Apartamentul are 7 camere, fiecare camera avand scopul sau:bufet, jocuri, camera de dans, camera de biliard in timpul petrecerilor date de rege.

Sala Oglinzilor, lunga de 73 de metri, lata de 10,5 metri si inalta de 12,3 metri are pe tavan pictate cateva scene din viata regelui Ludovic al XIV-lea din momentul in care a inceput domnia in anul 1661 si pana in anul 1678 cand a fost pacea din Nijmegen. Regele trecea in fiecare zi prin aceasta sala in drumul sau spre capela si spre apartament. Sala era folosita pentru a gazdui receptiile mari, nuntile regale si intalnirile intre ambasadori.

Palatul este deschis in fiecare zi a anului mai putin lunea
Intre 1 noiembrie si 31 martie este deschis de la ora 9:00 pana la 17:30
Intre 1 aprilie si 31 octombrie este deschis de la ora 9:00 pana la 18:30

Micul si Marele Trianon sunt deschise in fiecare zi a anului
Intre 1 noiembrie si 31 martie marele trianon este deschis de la ora 12:00 la 17:30
Intre 1 aprilie si 31 octombrie marele trianon este deschis de la ora 12:00 la 18:30
Ultima intrare va fi cu cel putin jumatate de ora inainte de inchidere.
Gradinile sunt deschise in fiecare zi dar pe 12 si 26 iulie si 2, 9, 16 si 23 august gradinile sunt deschise pana la ora 17:30.

Intre 1 noiembrie si 31 martie taxa de acces la palat este 16 € incluzand ghid audio;
Intre 1 aprilie si 31 actombrie taxa de acces la palat este 20 € in timpul saptamanii si 25 € in weekend incluzand ghid audio;

Minorii pot intra gratis in palat, dar insa fara ghid audio. Ghidurile audio sunt disponibile in: franceza, germana, engleza, spaniola, italiana, japoneza, rusa si chineza.
Accesul la palat presupune: - apartamentele regilor si reginelor (incluzand Sala Oglinzilor)
- camera regelui
- capela si galeriile sec al XVII-lea
- istoria galeriilor franceze
- apartamentele mostenitorilor tronului
- apartamentele fiicelor regelui Ludovic al XV-lea (doar intre 1 aprilie si 31 octombrie)
- Marele Trianon
- Proprietatile Mariei Antoinette (doar intre 1 aprilie si 31 octombrie)
- Minunatele spectacole ale fantanilor (doar intre 1 aprilie si 30 septembrie in fiecare weekend si in zilele de sarbatoare)

Intre 1 noiembrie si 31 martie taxa de acces la micul trianon este de 5 € (minorii pot intra gratis).Intre 1 aprilie si 31 actombrie taxa de acces la micul trianon este de 9 €, iar dupa ora 17:00 este 5 € (minorii pot intra gratis).

Château de Versailles, Place d'Armes, 78000 Versailles, Franta


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate