Castelul Hellbrunn - Salzburg - prezentare si imagini

Cladirea principala a Castelului Hellbrunn sau a Palatului Hellbrunn (care de fapt este mai mult un conac decat un palat – este totusi unul dintre cele mai importante obiective turistice din Salzburg), a fost construita intre anii 1613 si 1615. Este de forma rectangulara cu doua pavilioane in coltul din fata. Cele trei etaje sunt departajate pe fatada de asa numitele decoratiuni "Kordongesimse". O alee foarte lunga leaga Hellbrunn de orasul Salzburg.

Scara dubla de la intrare duce la poarta principala de la Castelul Hellbrunn. Sub scara se gaseste o fantana grotto de Santino Solari. La primul etaj al Palatului Hellbrunn se gasesc "Camerele Printului" – Fürstenzimmer. Aceasta parte a fost decorata de Arsenio Mascagni in 1615. Italianul a pictat peretii si tavanul cu scene diverse si cu 12 Cezari de aur. Intr-un mod asemanator, Mascagni a pictat camera octogonala "Musikzimmer" sau “Octagon”, un salon dedicat muzicii, care se invecineaza cu Fürstenzimmer.

In fata Palatului Hellbrunn, veti gasi "Ehrenhof" (curtea de onoare), o curte care se largeste tot mai mult pe masura ce va apropiati de palat. In perioada Craciunului, aici se organizeaza o piata foarte populara de Craciun.

"Ziergarten" sau Gradina Placerii din spatele Palatului Hellbrunn a fost inaugurata in secolul al 17-lea. Centrul gradinii este marcat printr-un iaz unde se gaseste si o mica insula rectangulara. Aranjamentele florale initiale erau in stil baroc dar mai tarziu au fost schimbate in mod repetat. Doua obeliscuri din partea de vest a grandinilor este mai tot ce-a ramas din design-ul initial din 1730.

Faima Palatului Hellbrunn a fost data de aceste gradini si de fantanile ce se gasesc aici. In parc se gasesc puturi, fantani, iazuri, cinci grote artificiale, sculpturi si statui. Intreaga zona din jurul Castelului Hellbrunn este un fel de Disneyland Baroc, creat cu unicul scop de a il bucura pe bogatul Print Arhiepiscop de Salzburg si pe oaspetii sai.

Preturi: Adulti - 9.50 € ; Grupuri peste 20 de persoane – 7.50 € ; Studenti (16-26 ani) – 6.50 € ; Copii (4-18 ani) – 4.50 € ; Bilet pentru familie (2 adulti + 2 copii) – 24 € si 2 € pentru fiecare copil in plus.

Orar: deschis zilnic
Aprilie, Octombrie, Noiembrie : 9 :00 – 16 :30
Mai, Iunie, Septembrie : 9 :00 – 17 :30
Iulie, August : 9 :00 – 21 :00 (doar fantanile sunt deschise de la ora 18 :00)

Autobuz: linia 25 de la gara centrala. Durata calatoriei este de circa 20 de minute.

Adresa: Furstenweg, 37 Hellbrun, Salzburg, Austria.
Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate