Castelul Osaka - prezentare si imagini

Castelul Osaka este un castel situat in Japonia, in orasul Osaka, sectorul Chuo. Numit initial Ozakajo, in secolul XVI, in perioada Azuchi-Momoyama, castelul a jucat un rol important in unificarea politica a Japoniei. Astazi Castelul Osaka este deschis publicului si este unul din cele mai cunoscute castele ale Japoniei.

Secta budista Joudo Shinshu fondeaza in 1496 o manastire pe ruinele vechiului palat imperial Naniwa, in nemijlocita apropiere a actualului castel. Cu timpul aceasta devine un mare templu budhist, cunoscut ca Hongan-Ji (sau Ishi-Yama Hongan-Ji). In 1570, Shogun-ul (autoritatea militara suprema a tarii) Oda Nobunaga incepe asedierea templului, iar in 1580 calugarii din Hongan-Ji se predau si templul este demolat.

In 1585 este construit turnul principal. Toyotomi continua sa extinda si sa fortifice castelul, facandu-l mai greu de cucerit, iar in 1598 constructia castelului este finalizata. Hideyoshi moare si castelul Osaka ii revine fiului sau, Toyotomi Hideyori.

Parcul Castelului Osaka, cu cei 1250 de arbori de prun japonez si 4500 de arbori de visin, este un loc popular de petrecere a festivitatilor de primavara, legate de inflorirea sakurei. In fiecare toamna, aici are loc Festivalul Crizantemelor.

Sursa informatiei prezentate