Castelul Oului - Napoli - prezentare si imagini

Castello dell’Ovo (literalmente Castelul Oului) este o fortareata situata la nord-vest de centrul istoric al orasului pe un promontoriu in Golful Napoli. Conform legendei poetul roman Vergilius a zidit un ou in fundatiile fortaretei pentru a conferi o stabilitate mai mare peretilor.

Prima fortareata pe acest loc a fost construita in secolul al VI-lea i.Hr. de colonisti greci originari din orasul Cumae. In primul secol, patriciul roman Lucius Licinius Lucullus a construit o vila pe acest promontoriu care la inceputul secolului al V-lea a fost transformata in fortareata.

In secolul al XI-lea, locuitorii orasului au demolat constructiile romane pentru a preveni ocuparea lor de catre piratii saraceni. Fortareata de azi a fost construita la inceputul secolului al XII-lea si a functionat ca resedinta regala pâna la constructia Castelului Nou.

Castelul este conectat de uscat printr-o pasarela, care este un loc popular pentru tineri casatoriti sa-si faca fotografiile de nunta. Pasarela are peste 100 de metri lungime. Castelul are o forma dreptunghiulara si un mare bastion unghiular cu vedere la pasarela.

In interiorul zidurilor sunt mai multe incaperi care sunt adesea utilizate pentru expoziţii si alte evenimente speciale. In spatele castelului este un promontoriu lung, care a fost probabil folosit ca o zona de andocare. Un turn rotund, imens se afla in afara zidurilor castelului in partea de sud-est.

In secolul al XIX -lea un mic sat de pescari (Borgo Marinari) s-a dezvoltat in jurul zidului de est al castelului. Acest sat este acum recunoscut pentru portul si restaurantele sale.

Sursa informatiei prezentate