Castelul Santa Barbara - prezentare si imagini

Este una dintre cele mai mari cetati medievale din Europa şi se intinde pe tot varful muntelui Benacantil. Iniţial construit de mauri în secolul X, castelul a primit numele cand a fost cucerit de regelui Alfonse Inteleptul, care a avut loc pe 04 decembrie 1248: ziua SFintei Barbara. De-a lungul secolelor următoare a fost dezvoltat şi extins lăsându-l cu trei zone principale toate datând din diferite epoci.

Castelul Santa Barbara are tot ceea ce v-aţi aştepta, tunuri, un palat, temnițe, un şanţ, ruinele unei biserici mici şi, desigur, faimosul turn de veghe. De pe zidurile sale, din orice colt, o fantastica priveliste se intinde la poalele sale, un bun prilej de a face niste fotografii superbe. Si cand sunteţi obosit de mers pe potecile abrupte, pe stancile umede si pline de muschi sau prin locurile de unde ulei incins era aruncat peste cei ce vroiau sa asedieze cetatea, există două zone cu cafenele unde puteţi lua o pauză la umbra pinilor.

Castelul este deschis pentru a vizitatori şi are două puncte de intrare. Dacă vă simţiţi energic va puteti plimba de-a lungul drumului care şerpuieşte în jurul partii din spate a muntelui, sau dacă timpul este scurt puteti urca cu masina. Un mod mai uşor, pentru o mică taxă (gratuit dacă sunteţi cu handicap sau cetatean ami in varsta al Comunitatii Eurfopene) este prin intermediul unui lift care urca printr-un tunel sapat în stâncă. Puteţi găsi intrarea vizavi de zona de plajă Postiguet.

Castelul Santa Barbara este un loc excelent de vizitat, in orice moment al anului. În mijlocul verii este un loc perfect pentru a prinde briza mării, în timp ce în lunile mai reci mersul pe jos până la castel prin parcuri şi paduri de pin vă permite ceva timp pentru a reflecta asupra dificultăţilor de capturare a sa.

Sfat: Uitaţi-vă la aflorimentul stancos chiar sub punctul de observaţie: în funcţie de unghiul pe care îl vizualizaţi, veţi putea vedea conturul ce seamana cu fata unui Maur!

Sursa informatiei prezentate