Castelul Vechi din Verona - prezentare si imagini

Castelvecchio, in traducere “Castelul Vechi”, a fost construit in secolul al XIII – lea de familia Scala. Castelul a fost ridicat, cel mai probabil, in locul unei fortarete romane.

Castelul este maret şi compact, foarte putin decorat - o cladire patrata construita din caramida rosie, una dintre cele mai proeminente exemple de arhitectura gotica a epocii. Are sapte turnuri, un donjon supraelevat, cu patru incaperi in interior. Castelul este inconjurat de un sant, acum uscat, care a fost in trecut umplut cu apa din raul Adige, situat in apropiere.

In 1404, Verona este incorporata in Republica Venetiana. Castelul a fost folosit de atunci ca unitate militara si a devenit casa Academiei Militare Venetiene. In 1925, Castelvecchio a devenit Muzeu de Arta.

Astazi, Muzeul Castelvecchio ofera o vasta colectie de piese de arta pentru turistii cunoscatori. Galeria de sculptura are doua camere unde sunt expuse sculpturi, bijuterii, fresce si epigrafe din perioadele medievala tarzie si romanesca.

Muzeul dispune de asemenea de o sala de arme si arta decorativa. Picturi veroneze din perioada medievala pana in secolul 18 sunt expuse in muzeu.

Adresa: Corso Castelvecchio 2, Verona, Italy
Taxa: 3.1 €
Program: 9.00 – 18.30 Marti – Duminica

Sursa informatiei prezentate