Castelul venețian - prezentare si imagini

Pereții sunt din piatră și forma seamănă cu zidurile castelelor cretane. În 1480, în mare parte demolată de către turci, ulterior fiind refuzată restaurarea. De atunci până în 1514, insularii au depus mai multe eforturi pentru a renova după fiecare raid sau cutremur. Restaurarea majoră a avut loc în 1515 cu ajutorul Veneției. Apoi au adăugat tunurile și poarta mare, a cărei clopot servește ca ceas al orașului.
Castelul adăpostea în tot orașul Zakynthos, agenții administrative și militare. Venetienii au creat în castel lucrări rare ale epocii, cum ar fi un sistem de canalizare organizat.
Trecerea timpului și numeroasele cutremure au modificat forma orașului vechi, din care puține exemple supraviețuiesc astăzi. Mai precis, în zona castelului, vizitatorii pot vedea închisoarea boltită din piatră, clădirea prafului de pușcă, principalul bastion al cetății, rămășițele sistemului de canalizare și ruinele mai multor biserici. Castelul este înconjurat de pini şi este un loc foarte frumos, unde puteţi înţelege mai bine istoria insulei Zakynthos şi să vă bucuraţi de sentimentul de linişte pe care îl oferă acest loc.

Sursa informatiei prezentate