Catacombele Capucine - Palermo - prezentare si imagini

Catacombele Capucine : un loc macabru, dar vizitat in fiecare an de mii de turisti veniti din intreaga lume, care vin aici pentru a vedea cele peste 8000 de mumii, foarte bine conservate, asezate in miile de cripte ale celebrelor subterane.

Initial un loc destinat exclusiv calugarilor capucini, avea sa adoposteasca mai tarziu trupurile nobililor din Palermo. Era o onoare sa fii "inmormantat" aici, doar cetatenii importanti si familiile lor avand parte de aceasta cinste, alaturi de calugari.

Corpurile erau deshidratate pe grilaje de tevi de ceramica in catacombe si, dupa un timp, spalate cu otet. Unele cadavre erau fost imbalsamate si altele erau inchise etans in vitrine de sticla.

Preotii erau imbracati in vesminte de cult, celelalte persoane in conformitate cu moda contemporana. Rudele puteau veni sa viziteze si sa se roage pentru cel decedat si, de asemenea, pentru a mentine corpul in stare prezentabila. Catacombe erau mentinute prin donatii ale rudelor celui decedat. Fiecare nou corp era plasat initial intr-o nisa temporara urmand sa fie mutat in locul sau permanent. Atata timp cat contributiile continuau, cadavrul ramanea la locul sau stabilit, dar in momentul in care rudele incetau platile, corpul era pus deoparte intr-un raft (pana la reluarea contributiilor).

Ultimele mumii provin din anii 1920. Printre acestea se numara si cea a Rosaliei Lombardo, avand atunci varsta de 2 ani, al carei corp este remarcabil pastrat.

Sursa informatiei prezentate