Catedrala Adormirii - prezentare si imagini

Catedrala Adormirii este cea mai veche din Moscova si cel mai important locas de cult al Kremlinului, fiind construita pe locul unde in 1330 Ivan I a ridicat mica biserica, pentru a sarbatori faptul ca Moscova devenea centrul ortodoxiei ruse. Un secol si jumatate mai tarziu, Ivan cel Mare avea sa construiasca o catedrala mult mai impresionanta, cu ajutorul lui Alberti Fioravanti, arhitect italian adus in 1475 de la Bologna.

Dupa ce acesta a vizitat Vladimir, Pskov si Novgorod pentru a se familiariza cu arhitectura eclesiastica traditionala, a inceput lucrul. Patru ani mai tarziu termina cea mai mare creatie a sa, atat de reusita incat i-a adus moarte.

Cand constructorul a dorit sa revina in Italia, temandu-se ca acesta va construi ceva pe masura, Ivan l-a azvarlit in temnita, unde genialul constructor avea sa moara cativa ani mai tarziu.

Catedrala Adormirii va juca mai tarziu un rol major in istoria tarii, aici avand loc numeroase incoronari si slujbe pentru sarbatorirea victoriilor militare.

Astazi, Catedrala este fascinanta doar prin arhitectura si indelungata sa istorie, dar si prin vasta colectie de icoane si frescele interioare.

Sursa informatiei prezentate