Catedrala Burgos - prezentare si imagini

Construcţia Catedralei a fost începută în 1221 de Regele Ferdinand şi episcopul Sfântul Don Mauricio şi a fost în cele din urmă sfintita in 1260. Mai târziu a fost extinsă şi infrumusetata, cu o mănăstire şi numeroase capele, inclusiv faimoasa Capela a Constables (sec. 15), Capela Sf. Tecla (sec 18), ornamentele de pe fatada (sec. 15) şi splendida cupola (sec. 16).

Catedrala, inspirata de catedrala din Bourges , este construita in stil gotic. Cel mai important lacas de cult din regiune, multi pelerini vin aici pentru a se ruga. In interior se gaseste si mormantul eroului El Cid, personaj legendar si simbol national al Spaniei.

Catedrala Burgos este una dintre cele mai frumoase cladiri in stil gotic si isi merită cu adevărat titlul de Patrimoniu al Umanitatii (1984). Catedrala nu este doar un monument, este în primul rând o biserică vie, un loc de închinare şi rugăciune, care de-a lungul istoriei sale lungi a gazduit mişcări artistice in fiecare perioadă a sa, pentru a adăuga demnitate şi solemnitate ceremoniilor religioase, lauda lui Dumnezeu şi a vieţii creştine.

Sursa informatiei prezentate