Centrul istoric din Bruges - prezentare si imagini

Bruges-ul este un exemplu de asezamant istoric medieval, care si-a pastrat cladirile originale de-a lungul secolelor, iar constructiile gotice fac parte din identitatea orasului.

Ca una din capitalele comerciale si culturale din Europa, Bruges-ul a dezvoltat legaturi culturale cu diferite orase din lumea intreaga fiind asociat cu scoala de pictura flamanda primitiva. Centrul Bruges-ului a fost declarat parte a patrimoniului UNESCO in noiembrie 2000.

Arhitectura moderna sau infrastructura este rara in centrul orasului Bruges. Strazile pietruite tipic medievale sunt inca preferate asfaltului mult mai confortabil. Multe din cladirile istorice au fost proclamate monumente protejate de consiliul orasului si apartin patrimoniului istoric al orasului. Conditia pentru ca ele sa ramana protejate este ca renovarile si restaurarile sa fie facute in concordanta cu stilul original al cladirii respective. Inca din sec al XVIII-lea, din ce in ce mai multi oameni merg sa viziteze Bruges-ul pentru relaxare.

Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate