Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii - prezentare si imagini

Constructie moderna, muzeul are trei nivele cel mai atractiv fiind demisolul, unde se afla bazinele cu pesti.

La intrarea in muzeu, adica la parter, poti urmari documentare despre Delta Dunarii si despre Dobrogea, prezentari de la geneza deltei si pana in prezent (panouri cu informatii, fotografii, harti, diorame ce reconstituie flora si fauna specifica Dobrogei de Nord).

La etaj poti vedea minigradina botanica, diorame cu flora si fauna, prezentarea de obiecte traditionale, folosite de catre localnicii Deltei, sala de joaca pentru copii, sala de conferinte. De asemenea, te poti relaxa cateva minute la cofetarie unde poti servi diverse produse.

La demisol se afla acvariile, poate cea mai captivanta sectiune a muzeului. Primul acvariu este cilindric si prezinta un tub prin care te poti strecura pentru a privi pestii dinspre interior spre exterior. O idee fascinanta, sa stai "langa" un rechin. Urmeaza cateva culoare cu acvarii de dimensiuni imense si un tunel de sticla pe sub cel mai mare bazin al muzeului (cel cu sturioni), care iti creeaza impresia ca pestii inoata pe deasupra capului tau. Exista pe culoar o usa micuta unde intri intr-o jumatate de cilindru si te simti ca si cum ai fi tu insuti in acvariu, la brat cu sturionii. In spiritul Deltei, tavanul muzeului este decorat cu plase de pescuit.
La Aqvarium iti sunt prezentate diverse specii de pesti: din Dunare si Marea Neagra, specii migratoare, pesti de cultura, specii exotice.

Pe holul de la iesire mai poti vedea un bazin cu broaste testoase si iti poti cumpara un suvenir de la magazinul muzeului.

Muzeul poate fi vizitat in perioada mai-septembrie intre orele 10-20 (ultima intrare - 19.00) iar in perioada octombrie- aprilie intre orele 10-18 (ultima intrare - 17.30). Luni este inchis.

Sursa informatiei prezentate