Delfinariul Varna - prezentare si imagini

Delfinariul Varna este singura de genul ăsta facilitate de atracție din Bulgaria. Acesta este amplasat în mijlocul verdeții, în partea de nord a Parcului maritim Mării din Varna, cu o vedere minunată la mare. A fost deschis in 1984 și este unul dintre simbolurile nu numai ale orașului Varna, dar și a atracțiilor turistice din Bulgaria. Delfinariul este un punct irevocabil în programele tuturor turiștilor care vizitează țărmul Mării Negre.
Clădirea impresionează prin structura și fațada sa futuristă din aluminiu și sticlă. Delfinariul este proiectat de o echipă sub îndrumarea renumitul arhitect Simeon Saraliev. Clădirea în sine este o construcție ușoară, sub forma unui cub de sticlă.
Primii delfini au ajuns în delfinariu din Varna în anul 1984 de la Delfinariul cubanez.
Delfinii din Delfinarului Varna sunt din specia Tursiops truncatus. Larg răspândite în apele moderate și tropicale ale Oceanului Mondial. Acesta este unul dintre cele trei tipuri de delfini care se găsesc și în Marea Neagră.
Focile de la Delfinariul Varna sunt de specia Leu de mare patagonian (Otaria flavescens), adică, focă urecheată rtăspândită pe țărmurile Oceanului Pacific și Oceanului Atlantic din America de Sud.
Atractiile delfinariului: spectacolul delfinilor, inot cu delfinii, sarut cu foca.

Sursa informatiei prezentate