Europa Park (Parc de distractii) - prezentare si imagini

Europa Park este cel mai mare parc de distractii din Germania, al doilea ca atractivitate in Europa dupa Diensyland.
Situat in sudul Germaniei, la granita cu Elvetia si Franta, Europa-Park concentreaza pe o suprafata de 85 ha, 13 zone tematice Europene, punand la dispozitia turistilor peste 100 de atractii, show-uri variate, spectacole de teatru, cinematograf dar si o mare varietate gastronomica.

Se gaseste in apropierea orasului Freiburg, la numai 40 km de acesta, precum si la 160 km de Stuttgart, in localitatea Rust, parcul de distractii german are ca tema globala ideea unei Europe unite. Tocmai de aceea, el a fost construit pe zone tematice specifice unor regiuni si tari pe de continentul European aduse impreuna aceleasi asipratii si valori. Aici, Europa nu este doar un punct pe harta, ci devine vie cu fiecare vizitator in parte. Atractiile sunt numeroase, depinde numai in ce "zona nationala" a parcului va aflati.

Atractiile principale sunt reprezentate de doua montagne-russes: Silver Star si noul Catapult Coaster (2009). Daca Silver Star, cel mai mare si cel mai inalt montagne-russe din Europa - care cade in gol, cu o viteza de 130 km/ora - nu va ridica la maxim nivelul de adrenalina, atunci cu sguranta noul Catapult Coaster care atinge o viteza uluitoare in mai putin de 2,5 sec, facand 3 intoarceri de 360 grade si cel mai inalt looping - va va taia rasuflarea!

Printre alte atractii ale parcului se mai numara:
Euro-Tower, Magic Cinema, Ghetar Jungfrau, calatorie cu balonul, Blestemul Cassandrei, Tirol Water Train, rafting pe fiorduri, statia spatiala MIR, topogane imense etc.

4 hoteluri de clasa medie superioara (4*), ofera servicii de calitate evidentiind fie temperamentul spaniol fie stilul italian "dolce vita" . Pentru calitatea ridicata a serviciilor de casa si masa, Europa Park a fost distins in 2007 si 2008 cu pemiul Pinul de Aur.

Sursa informatiei prezentate