Fantana din Dubai - prezentare si imagini

Fântâna Dubai este un sistem de fântâni coregrafiat. Este amplasat pe Lacul Burj Khalifa de 12 hectare, produs în centrul orașului Dubai, Dubai, Emiratele Arabe Unite.
Fantana reprezinta una dintre cele mai importante obiective din Dubai.
Scufundate în Burj Lake, cu o suprafaţă de 30 de acri, la baza Dubai Mall, jeturile puternice de apă sunt strategic dispuse pe o suprafață egală cu dimensiunea a două terenuri de fotbal. Fântâna aruncă o dată până la 22.000 de galoane de apă (84.000 litri) la o înălțime de 140 de metri.
Fiecare jet de apă iluminat în culori se leagănă pe ritmul muzicii, producând ceea ce a devenit cel mai popular spectacol din Dubai.
Jeturile de apă se vor mișca în ritmul diferitelor melodii coregrafice. Printre melodiile des ascultate se numără Thriller a lui Michael Jackson, Time to Say Goodbye, interpretată de Andrea Bocelli și Sarah Brightman.
Designul unic are cinci cercuri de jeturi care împing apa până la înălțimi impresionante, care pot fi văzute de la peste 30 de kilometri distanță. Odată cu introducerea a mii de super-lumini WET și a peste 20 de proiectoare color, spectacolul este o capodoperă vizuală.
Razele de lumina indreptate spre cer pot fi vazute de la peste 30 de km departare si se spune ca pot fi vazute si din spatial cosmic, facand din Fantana Dubai cel mai stralucitor loc din Orientul Mijlociu.

Sursa informatiei prezentate