Galeria de Arta Moderna - prezentare si imagini

Galeria de Arta Moderna (GoMA), deschisa in 1996, este gazduita intr-o cladire Neoclasica din Royal Exchange Square. Cladirea a fot construita in 1778 pentru William Cunninghame of Lainshaw si de-a lungul timpului a avut diferite intrebuintari.

In anul 1817 a fost cumparata de Royal Bank of Scotland, care apoi s-a mutat pe Buchanan Street A devenit Royal Exchange, si a fost reconstruita intre 1827-1832, adaugand stalpii Corintieni, cupola si o sala mare la capatul cladirii vechi. In 1954 aici se muta Stirlings Library. Dupa mutarea bibliotecii in anul 1996, cladirea gazduieste colectia de arta contemporana a orasului. In fata galeriei se afla statuia ecvestra a Ducelui de Wellington.

GoMA este una dintre cele mai vizitate galerii de arta contemporana din afara Londrei, oferind un program incitant de expozitii temporare si ateliere de lucru. In GoMA sunt expuse lucrari ale artistilor locali cat si internationali.

Galeria este intr-o continua evolutie, prin dezvoltarea colectiilor existente, reorganizarea spatiului si atragerea de public nou.

Galeria este deschisa intre orele 10.00 – 17.00 in zilele Luni –Miercuri si Sambata, 10.00 – 20.00 – in ziua de Marti, 11.00 – 17.00 in zilele de Vineri si Duminica.
Tururile ghidate sunt gratuite.

Sursa informatiei prezentate