Galeria de Pictura din Berlin - prezentare si imagini

Galeria de Pictura din Berlin (Gemäldegalerie), de asemenea, cunoscuta sub numele de „Muzeul Vechilor Maestrii” gazduieste una dintre cele mai impresionante colectii din lume ale picturii europene prezentand lucrari uimitoare ale artei europene din secolele XIII - XVIII apartinand unor mari maestri precum Botticelli, Dürer, Rembrandt , Rubens si Titian.

Pentru fanii Rembrandt aceasta este cea mai mare colectie din lume, continand mai mult de 16 tablouri ale acestuia.

Peste 3.000 de opere de arta sunt expuse in ordine cronologica in peste 53 de Sali delimitate pe epoci, genuri de arta si scoli in noua si intimidanta cladire Kulturforum situata langa Potsdamer Platz. Proiectata in 1997, aceasta cuprinde 7000 mp de spatiu expozitional. Peste 900 de capodopere pot fi vazute in colectia din Galeria Principala.

Pentru orientare, turul poate incepe din dreapta intrarii rotonda, la etajul intai ce gazduieste galeriile de la 1 la 4 de pictura germana din secolele XIII - XVI. Operele maestrilor olandezi din camerele adiacente includ, printre altele, "Proverbe Olandeze" de Peter Bruegel. Rembrandt-urile pot fi vazute in galeria 10 si mai departe sunt „Madonele” lui Titian si Raphael.

Lucrari de Gainsborough si Reynolds, precum si Velasquez si Goya, sunt impartite intre Sala Mare (Hauptgalerie) si Galeria de studiu (Sudeingalerie). Atractiile principale includ „Amor Victorios” (1602) de Caravaggio si „Perseu eliberand-o pe Andromeda” (1622) de Rubens.

Excelente ghiduri audio in limba engleza, incluse in pretul de intrare, sunt disponibile.

Adresa: Gemäldegalerie, Stauffenbergstrasse 40, 10785 Berlin

Program: Marti - Duminica 10 - 18, Joi 10 - 22

Pret: 8 euro

Ghid: cu rezervare prealabila

Transport public: autobuz
Kulturforum: M48, M85, N2
Philharmonie: 200, 347, M41


Sursa informatiei prezentate