Grădina Mării Varna - prezentare si imagini

Grădina Mării denumit și Parcul Primorski este cel mai mare și mai cunoscut parc al celui mai mare port bulgăresc la Marea Neagră, Varna. Situat de-a lungul coastei Mării Negre, este o importantă atracție turistică și un monument național de arhitectură peisagistică.
Parcul este locul preferat pentru recreere și distracție al locuitorilor din Varna. În afară de aleile lungi de promenadă, de coasta maritimă cu plaja și de numeroasele restaurante, baruri și cluburi, se pot de asemenea bucura și de un complex de piscine și de un loc de joacă pentru copii cu un parc de divertisment și un mic lac cu bărci. Chiar în fața aleii principale a grădinii este așa-numitul "pod de dorințe" - un mic pod care se crede că îndeplinește dorințele dacă îl traversați cu mersul înapoi și cu ochii închiși.
Locul unde se află astăzi Grădina Mării, a fost până la mijlocul secolului al XIX-lea un câmp gol în afara zidurilor orașului. În 1862, o grădină mică a fost amenajată la ordinul primarului otoman al orașului. Aceasta a reprezentat o grădină de legume în apropierea intrări principale din parc de astăzi iar mai târziu a fost prelungit cu încă patru acri, unde a plantat cireși, lămâi verzi și castane.
Există numeroase atracții culturale și naturale în Grădina Mării, dintre care cele mai vizitate sunt următoarele:
-Aleea Părva;
-Aleea sporturilor olimpice;
-Monumentele de pe Aleea Renascentistă ale revoluționarilor bulgari;
-Aleea cosmonauților;
-Aleea "Monumente ale locurilor bulgărești" (plăci cu locuri memorabile);
-Monumentul grănicerilor;
-Monumentul războinicilor ucraineni;
-Panteonul;
-Ceasul încins;
-Fântâna cu sirene;
-Sculptura cu dragoni.
Există numeroase restaurante și discoteci în Grădina Mării, un lac de apă, tobogane de apă și alte facilități de distracții.

Sursa informatiei prezentate