Gradina Botanica Regala - prezentare si imagini

Situata in nordul centrului orasului, Gradina Botanica Regala este a doua cea mai veche gradina botanica din Insulele Britanice.

Gradina Botanica din Edinburgh este un centru stiintific pentru studiul plantelor, a diversitatii si conservarii cestora, precum si o populara atractie turistica. A fost fondata in 1670 ca o gradina pentru cultivarea plantelor medicinale.

Gradina Botanica din Edinburgh este un jucator extrem de important intr-o retea mondiala de institutii care doresc sa se asigure ca biodiversitatea nu se mai erodeaza. RBGE este implicata activ in, si coordoneaza, numeroase proiecte de conservare in situ si ex situ, atat in Marea Britanie cat si pe plan international. Cele trei teme principale ale lucrarilor stiintifice la RBGE sunt: Biodiversitatea Scotiei, Plantele si schimbarile climatice si Conservarea.

Aproape 36.000 plante sunt cultivate la Gradina Botanica din Edinburgh sau in cele trei gradini satelit ale acesteia (cunoscute ca Gradini Regionale) situate in alte parti ale Scotiei. Acestea reprezinta aproape 15.000 de specii diferite de peste tot din lume, sau aproximativ 5% din toate speciile de plante cunoscute.

Gradinile includ o expozitie de plante, o sera tropicala cu orhidee exotice, o colectie de cactusi, o sera alpina, o gradina cu iarba neagra si toate speciile de calluna vulgaris care cresc in Scotia, o colectie de arbori gigantici rari (din Himalaia, America de Nord si Chile), o sera cu azalee colorate, camelii, rododendroni, ochii soarecelui si hortensii, o sera cu plante de apa tropicale, precum nufarul indian si nuferi din America de Sud.

Sursa informatiei prezentate