Gradinile Luxembourg si Palatul Luxembourg - prezentare si imagini

In centrul parcului se gaseste un iaz octogonal, cunoscut sub numele de Grand Bassin. Aici, se pot inchiria barcute pentru copii. O alta atractie pentru copii este teatrul de papusi. In jurul bazinului se afla alei si pajisti, in diverse forme geometrice. Numeroase statui decoreaza parcul, printre care si statuia lui Saint-Geneviève, sfanta ce patroneaza Parisul. La Jardin du Luxembourg puteti lua unul din multele scaune si il puteti pune oriunde in parc, in locul unde vreti sa stati. Parcul este popular si printre jucatorii amatori de sah sau de Jeux de Boules.

Jardin du Luxembourg are si doua fantani remarcabile. Cea mai cunoscuta este Fontaine de Medicis, o fantana in stil baroc construita in anul 1624. Se gaseste in capatul unui mic lac in partea de nord est a parcului. In partea sudica, intr-o extensie a parcului numita Jardins de l'Observatoire, se gaseste o alta fantana numita Fontaine de l'Observatoire construita in 1873. Fantana include statuia unui glob pamantesc sustinut de patru femei, fiecare reprezentand un continent. Pentru a mentine simetria, Oceania a fost omisa.

Palais du Luxembourg (Palatul Luxembourg) a fost construit pentru Maria de Medicis, mama lui Ludovic al XIII-lea. Aceasta era de origine italiana, asa ca arhitectul a construit palatul in stil florentin. In 1794, in timpul Revolutiei Franceze Palatul Luxembourg a fost folosit pe post de inchisoare. A fost si sediul general al Luftwaffe - fortele aeriene germane - in timpul celui de-al doilea razboi mondial. In prezent cladirea adaposteste Senatul Francez.

La Jardin du Luxembourg este interzis sa calci iarba si mersul pe bicicleta, la fel ca si orice jocuri cu mingea; exista insa anumite zone unde acestea sunt permise.

Acces prin: Rue de Médicis de Vaugirard.
Adresa: Jardins du Luxembourg, 75006 Paris
RER: Luxembourg
Autobuz: 21,27,38,58,82,83,84,85 si 89
Metrou: Odéon

Orar:

Parcul se deschide intre 7:15\8:15 am si se inchide intre 2:45\9:30 pm, in functie de sezon.


Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate