Grota de Smarald - prezentare si imagini

Grota de Smarald este o pestera marina localizata in Conca dei Marini si este una, din cele cateva pesteri din lume, inundata cu o lumina stralucitoare de smarald.

Grota este partial umpluta cu apa. Suprafata ocupata de apa, conform masuratorilor, este de aproximativ 45 x 32 metri, iar acoperisul cavernei este la circa 24 de metri deasupra nivelului marii.

Spre deosebire de mult mai faimoasa Grota Albastra, situata la cativa kilometri vest de Capri, Grota de Smarald nu are nici o iesire naturala deasupra liniei de plutire. Singura deschidere naturala catre lumea exterioara este doar sub nivelul apei. Lumina soarelui refractata intra in pestera prin aceasta deschidere dand apei stralucirea caracteristica de smarald in timpul zilei.

Absenta unei deschideri naturale deasupra liniei de plutire a insemnat ca existenta grotei a ramas necunoscuta pentru multi ani. A fost descoperita de un pescar pe nume Luigi Buoncore in 1932

Grota de Smarald este un obiectiv de neratat datorita frumusetii si imensitatii stalagtitelor si stalagmitelor sale. Accesul se poate face fie cu barca, fie cu autobuzul. Cei care opteaza pentru autobuz vor putea intra in grota fie pe scara, fie cu liftul. Taxa de admitere include ghidul si turul grotei cu barca.

Deschisa publicului: zilnic, martie - octombrie - 09 - 19; noiembrie - februarie - 09 – 16
Sursa informatiei prezentate