Hristos din Abis - prezentare si imagini

Il Cristo degli Abissi este un monument subacvatic in memoarea celor morti in mare. Brațele lui Hristos, îndreptate în mod ideal către Dumnezeu în ceruri, sunt deschise ca un semn al păcii.
Statuia ce il reprezinta pe Isus este din bronz are o greutate de aproximativ 260kg, o inaltime de 2,5m si este la o adancime de 17m in zona marină naturală protejata de Portofino.
Statuia a fost realizată de artistul Guido Galleti în 1954 in onoare lui Duilio Marcante mort in timp ce se scufunda pe fundul golful San Fruttuoso, între Camogli și Portofino.

În fiecare an, în ultima duminică din iulie, are loc o ceremonie în memoria tuturor celor care și-au pierdut viața în apă. Ceremonia religioasă se ține pe țărm, noaptea, iar scafandrii coboară în mare la Hristos și Îi pun pe cap o cunună de lauri.
Turisti se pot scufunda pentru a observa statuia, este una dintre cele mai faimoase excursii de pe coasta Liguriei.
De-a lungul anilor Hristosul a devenit simbolul pasiunii pentru scufundări și mare. Scufundarea este relativ simplă și superficială și nu necesită măsuri speciale de cat prezența escortelor înregistrate în regiunea Liguria, deoarece este situată în zona marină naturală protejată Portofino.

Sursa informatiei prezentate