Indianapolis Motor Speedway - prezentare si imagini

Circuitul de viteza Indianapolis, localizat in statul Indiana, este unul dintre cele mai vechi circuite din lume si gazda anuala a celor mai importante competitii motorizate cum ar fii Campionatul Mondial de Motociclism Viteza, Campionatul American de Superbike, Campionatul NASCAR, Cursa de 500 de mile de la Indianapolis si Cursa Brickyard 400.
Circuitul exista din anul 1909 si este prima facilitate din lume de acest fel sa includa denumirerea de Speedway. Cu o capacitate de 257 de mii de locuri pe scaune, capacitate ce se poate extinde pana la 400 de mii, incluzand locurile de pe campuri, este cea mai mare facilitate sportiva din lume.
In anul 1998 a fost construita o pista in interiorul ovalului ceea ce a facut posibila gazduirea etapei americane de Formula 1, intre anii 2000 si 2007. La cursa inaugurala in 2000, circuitul a gazduit 225 de mii de spectatori, stabilind recordul de spectatori la o cursa de F1, record ce rezista si astazi.
De la deschiderea sa in 1909 si pana in prezent, circuitul a gazduit 248 de curse automobilistice, avand 137 de castigatori diferiti. Dupa ce a castigat cea de-a 5-a cursa pe acest circuit in 2006, Michael Schumacher a devenit pilotul cu cele mai multe victorii pe Indianapolis Motor Speedway.

Sursa informatiei prezentate