Insula Margareta Budapesta - prezentare si imagini

Situata pe Dunare, Insula Margareta are o lungime de 2.5 km si este un obiectiv turistic ce atrage o multime de turisti. Circulatia cu mijloace de transport motorizate este interzisa pe insula (exceptie face o singura linie de autobuze si masinile de politie); acest lucru ce pare sa fi fost o decizie extrem de inteleapta deoarece insula Margareta a devenit principalul loc de recreere din Budapesta.

Pe insula se gasesc bai termale in aer liber si o piscina profesionista unde echipa de polo, campioana Olimpica, isi desfasoara antrenamentele. Tot pe insula se gaseste si o mica gradina zoologica dar si niste ruine ce dateaza inca din secolul al XIII-lea.

Frumusetea insulei este completata de o gradina japoneza in care se gasesc si broaste testoase care vara lenevesc la soare si pot fi admirate de turisti si localnici deopotriva. Pe insula Margareta a fost amenajata si o pista de alergare lunga de cinci km pe marginile insulei.

In cazul in care vizitati aceasta insula veti gasi aici si cateva restaurante foarte dragute dar si doua hoteluri luxoase cu bai termale si o gradina de trandafiri. Atat pe timpul iernii dar mai ales vara va puteti bucura de mediul curat, lipsit de trafic si bogat in oxigen. Aici se afla si cea mai mare fantana din Budapesta. La fiecare 30 de minute aceasta fantana ofera spre ascultare muzica ambientala foarte placuta.

Insula este legata de tarm de Podul Margareta la sud si de cel mai lung pod din Budapesta, Podul Arpad la nord.

Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate