Jardin des Plantes (Gradina Botanica) - prezentare si imagini

Le Jardin des Plantes de Lille (11 ha) este o gradina botanica municipala localizata pe Rue du jardin des Plantes, Lille, Franta. Este deschisa publicului zilnic, fara taxa de admitere.

Gradina de azi a fost creata in 1948, ca succesoare a unor gradini botanice ce datau din 1596. Este una din cele 3 gradini ale orasului Lille, celelalte fiind Gradina Botanica a Facultatii de Farmacie a Universitatii din Lille si Gradina Botanica Nicolas Boulay a Universitatii Catolice din Lille.

Gradina a fost proiectata ca un loc de relaxare, diferentiata pe parcele ce contin peste 1500 de plante, grupate pe familii: o oranjerie (construita in 1952) continand plante mediteraneene precum mimoza, leandru si eucalipt; o sera tropicala (1200 mp, construita in 1970) avand o inaltime de 8 m si gazduieste circa 12.000 plante, printre care: bananieri, arbori de cafea, ghimbir, palmieri, ferigi arborescente si plumeria. Jardin de Plants contine si o gradina de trandafiri, copaci grupati dupa zona geografica si, de asemenea, un iaz imens si observatorul astronomic al orasului

Sursa informatiei prezentate