La Defense - prezentare si imagini

Cuprinde 3 suburbii, Courbevoie, Nanterre si Puteaux, si este practic format din zgarie-nori, hoteluri si restaurante, centre comerciale si drumuri pietonale spatioase, largi, in care parca te pierzi.

De o parte si alta a drumului pietonal intalnesti spatii verzi frumos amenajate si bancute care parca te invita sa te asezi si sa respiri aerul ciudat de science-fiction care ti-l inspira intreaga promenada.

Desi scopul cartierului este acela de a cuprinde cat mai multe sedii si birouri, si de a gazdui aproape 300.000 de persoane care locuiesc si muncesc acolo, atmosfera nu este nici pe departe tensionata sau aglomerata, aflata sub stigmatul metropolei, ci dimpotriva, La Defense respira un aer pasnic si linistit.


Numele sau este inspirat dupa monumentul cu acelasi nume, La Defense du Paris, ridicat in memoria soldatilor care au luptat in timpul razboiului franco-german din anul 1870.

Cartierul apare pe hartie sub forma de planuri de urbanizare in toamna anului 1958 si este aprobat in 1964. Materializarea intregului proiect dureaza aproximativ 30 de ani, se realizeaza in etape si suporta si ceva schimbari date de bugete si noile viziuni ale arhitectilor.

De asemenea, tot in Defense este si Arcul din Defense, o cladire inalta sub forma unui cub gol care are o platforma de observatie. Intrarea este 7.5 € fiind incluse in pret si cateva expozitii ale unor artisti contemporani mai mult sau mai putin cunoscuti. Arcul din Defense a fost construit la initiativa fostului presedinte francez Mitterrand, care a dorit o versiune demna de secolul XX a Arcului de Triumf. Cu toate acestea design-ul arhitectului danez Otto van Spreckelsen aduce mai mult cu un cub decat cu un arc triumfal. Are 106 metri iar partile laterale sunt spatii de birouri.

Langa arc se afla mall-ul “Quatre temps” care, in momentul in care a fost construit a fost cel mai mare mall din Europa.

Metrou :
Grande Arche de la Defense (linia 1)
Esplanade de la Defense (linia 1)

RER : linia A
Este deschis intre ora 9:00 si ora 20:00 (pana la ora 19:00 pe timpul iernii).Sursa informatii: www.tvl.ro

Sursa informatiei prezentate