Lacul Petrimanu - prezentare si imagini

Lacul Petrimanu se afla in Muntii Latoritei si a fost construit in anul 1977, ca lac de acumulare satelit menit sa imbogateasca apele Lacului Vidra. Este situat la altitudinea de 1.130 m, pe Valea Latoritei, la 17 km de Hidrocentrala Ciunget, avand o suprafata de 17 hectare si o adancime maxima a apei de 48 m.

Cu masina, se urmeaza drumul ce duce de la Brezoi la Voineasa, iar la aproximativ 5 km dupa localitatea Malaia se face un drum in stanga spre Ciunget. Drumul este ingust, dar nu doar acesta este motivul pentru care se parcurge cu viteza foarte mica. Frumusetea si salbaticia peisajului te lasa fara suflare si ai vrea sa-ti intiparesti in minte toata frumusetea pe langa care treci.

Dupa vreo10 – 15 km, drumul devine foarte greu, insa peisajul face sa merite efortul. Odata ajuns la Petrimanu, nu poti sa regreti drumul foarte anevoios, parcurs cu greu de masina, si te scufunzi cu privirea in culoarea fascinanta a lacului. Privelistea este aproape hipnotizanta, apa limpede, de o culoare foarte intensa, reflectand verdele adanc al padurilor de pe muntii care inconjoara lacul, creand un peisaj aproape ireal.

Sursa informatiei prezentate