MĂNĂSTIREA JERÓNIMOS - prezentare si imagini

Manastirea Jerónimos
Aproape de locul în care infante D. Henrique, la mijlocul secolului. XV, a construit o biserică invocării Sf. Maria din Betleem, Regele Manuel I a vrut să construiască o mănăstire mare. Pentru a perpetua memoria lui Prince, pentru marea lui devotament față de Maica Domnului și credința în Sf. Ieronim, Regele Manuel I a decis să găsit în 1496, Sta Manastirea. Maria de Belem, în apropiere de orașul Lisabona, în apropiere de râul Tajo . Donat călugărilor din Ordinul Sf. Ieronim, acum este în mod obișnuit cunoscut sub numele de Mănăstirea Jerónimos.

Manastirea este un punct de referință cultural care nu a scăpat nici artiștii, reporteri și călătorii pe parcursul a cinci secole sale de existență. A fost primirea și înmormântarea regilor, mai târziu poeți. Astăzi este admirat de noi toți, nu numai ca o piesă remarcabilă de arhitectură, ci ca o parte integrantă a culturii și identității noastre.

Mănăstirea Jeronimos a fost declarată monument național în 1907 și în 1983, UNESCO a plasat ca „Întreaga patrimoniului cultural al umanității.


ADRESA

Praça do Império 1400-206 Lisboa, Portugalia


PROGRAM-PRET

Din octombrie până în aprilie
10:00 - 17:30

Din mai până în septembrie
De la 10 la 18

Închis: luni și 1 ianuarie, Duminica Paștelui, 1 mai, 13 iunie și 25 decembrie

Biletul intreg costa 10 euro dar duminica intre orele 10 si 14 intrarea este gratuita

Sursa informatiei prezentate