Manastirea Arkadi - prezentare si imagini

Manastirea Arkadi este una dintre cele mai renumite si iubite manastiri ortodoxe din insula Creta, Grecia, ea fiind situata la numai 23 de kilometri in sud-estul localitatii Rethymnon. Manastirea Arkadi este inconjurata de podgorii si cranguri cu maslini.

Manastirea isi ocupa un important rol in istoria insulei Creta, de aici pornind avantul spre castigarea independentei insulei, aflata sub jugul otoman de mai bine de doua secole. In anul 1866, Manastirea Arkadi a fost folosita drept loc de refugit de catre rebelii cretani.

Biserica centrala a manastirii dateaza din secolul al XIV-lea, insa lucrari semnificative de zidire si consolidare au fost efectuate si in cadrul secolului al XVI-lea. Biserica este tributara stilului arhitectural baroc, stil apusean renascentist, mai rar intalnit in insula Creta. Daramata de turci, in anul 1866, biserica va fi rezidita la ceva vreme dupa aceea. Biserica are doua nave simetrice, fiind situata in centrul curtii. Intregul ansamblu monahal din Arkadi este inconjurat cu un puternic zid de aparare, lucru ce ii da un aer de fortareata.

Sursa informatiei prezentate