Medina Azahara - prezentare si imagini

Ruinele Medinei Azahara se afla la 5 kilometri distanta de Cordoba. Acest complex este un oras-palat construit de califul Abd al-Rahman al III-lea, cel mai puternic dintre conducatorii Spaniei maure. Plimbati-va printre ruinele Medinei Alhazara. Ingropat si uitat la baza Sierra Morena timp de 900 de ani, acest complex a fost descoperit aproximativ 90 de ani in urma si doar 10% din situl de 112 hectare a fost excavat si restaurat. Construit la 8 kilometri in afara orasului, la poalele muntilor Sierra Morena, Medina Alhazara a servit drept sediu al puterii pentru intregul al-Andalus. A fost de asemenea resedinta personala a califului si a curtii sale.

Cel mai mare oras cunoscut, construit de la zero in vestul Europei, Medina Alhazara, este considerat “Versailles-ul uitat al Evului Mediu”. Medina Alhazara a fost construit in asa fel incat a urmarit conturul muntelui. Complexul a fost impartit in trei parti: palatul se afla pe un lot, peisajul cu fructe si legume se intindea pe al doilea lot, iar pe al treilea lot se aflau casele si moscheea.

Din pacate mercenarii berberi au ocupat califatul, moment in care au jefuit si vandalizat palatul. Ce a ramas atunci a fost apoi furat de oamenii din imprejurimi. Bucata cu bucata, ruinele au fost ingropate in noroi. Dupa putin timp, palatul a fost uitat timp de 900 de ani; a fost excavat in 1911. Totusi, ceea ce s-a reconstruit in Medina Alhazara merita cu siguranta o excursie. Puteti vedea fundatia, coloanele si multe picturi. In 1923 Medina Alhazara a fost declarat monument national.

Sursa informatiei prezentate