Medina Sousse - prezentare si imagini

Inclusa in Patrimoniul UNESCO este principala curiozitate a orasului fiind inconjurata de 2,5 km de fortificatii, construite in anul 859. Majoritatea caselor din vechiul oras sunt acoperite cu tigle sau grinda si streasini mari. Chiar in centrul Medinei se afla Marea Moschee din Sousse a fost inclusa din 1988 pe lista monumentelor protejate de UNESCO. Ridicata de catre emirul Abu El Abbes in secolul al IX-lea, pe locul primului Kasbah din 844, moscheea ofera vizitatorilor o panorama superba, dar si posibilitatea de a cunoaste mai multe despre cultura si istoria orasului.

Curtea moscheei (separata de Minaret) este inconjurata pe stalpi ridicati in sec IX pentru galeria narthex pe coloane anexate in 1675.
Sala de rugaciune alcatuita din 13 naosuri si 3 randuri de cadre metalice ce sustin stalpii. Mihrabul, reconstruit in sec XI este asemanator cu cel de la Mahdia.

Kasbah este o citadela impresionanta in zona sudica a Medinei. Din vechea fortareata a mai ramas decat Turnul Khalef. Cu o inaltime de 30 m, a fost folosit initial ca punct de semnalizare, apoi ca far.

Sursa informatiei prezentate