Moscheea Sheikh Zayed - prezentare si imagini

Marea Moschee Sheikh Zayed este o construcție impresionantă din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Numele moscheei provine de la Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, un fost președinte al Emiratelor Arabe care și-a dorit o structură care să definiească diversitatea culturală a lumii islamice.
Marea Moschee Sheikh Zayed a fost construită între anii 1996-2007 și este cel mai mare lăcaș de cult din Emiratele Arabe.
Proiectarea și ridicarea construcției a fost o întreagă aventură, folosindu-se materiale din mai multe țări ca Germania, Maroc, Pakistan, Malezia, Iran, China, chiar și din Noua Zeelandă. Mai mult de 3000 de muncitori și 38 de companii de renume au luat parte la ridicarea moscheei. La baza Marii Moschei Shekh Zayed au stat materialele naturale, datorită durității lor ce asigură o mai bună rezistență în timp. Marmura, aurul, pietrele semi-prețioase, cristalele și ceramica sunt doar câteva elemente care împodobesc deosebita moschee.
Covorul din sala principală este considerat a fi cel mai mare covor din lume, măsurând nu mai puțin de 5627 metri pătrați. Greutatea acestuia este de 35 de tone și este fabricat din lână, fiind gata în aproximativ 2 ani.
Curtea ocupă aproximativ 17 000 de metri pătrați, având un design floral deosebit.
Designul moscheii a fost inspirat din mai multe stiluri arhitectonice islamice cum ar fi cel persan, moghul și maur. Tot la construcție au fost folosite drept modele Moscheea Badshahi din Pakistan și Moscheea lui Hassan al II-lea din Maroc. Este considerată a fi unul dintre cele mai uimitoare mozaicuri de marmură din lume.

Sursa informatiei prezentate