Muntii Pirin - prezentare si imagini

Muntele Pirin este situat în Sud-Vestul Bulgariei, formând un masiv comun împreuna cu munții Rila și Rodopite. Spre deosebire de muntele Stara planina de exemplu, care traversează întreg teritoriul Bulgariei de Vest spre Est, Pirin este un munte compact. Acesta ocupă suprafața de 2585 kilometri pătrați, având un relief foarte ondulat – cu numeroase vârfuri abrupte, prăpastii verticale, văi adânci.
Muntele Pirin are lungimea de numai 66 km. Atinge lățimea maximă de 40 kilometri de la Sandanski până la Obidim. Pe suprafața sa de 2585 kilometri pătrați, muntele are 96 de vârfuri, căror înălțime deasupra nivelului mării este între 2500 și peste 2900 m. Cel mai înalt este vârful Vihren – 2914 de metri.
Muntele Pirin prezintă o lume bogată vegetală și de animale. Animalele vertebrate sunt prezentate de 250 de specii – 177 specii de păsări, 45 specii de mamifere, 6 specii de pești.
Muntele Pirin are o natură foarte pitorească, foarte atractive fiind zonele cu lacuri. Lacurile din Pirin sunt în număr de 186, în partea nordică a muntelui fiind peste 160, situate la înălțime foarte mare – la peste 2000 de metri.

Sursa informatiei prezentate