Muntii Rila - prezentare si imagini

Muntele Rila este unul dintre cele mai pitorești munți oferind vederi minunate la munte în orice moment al anului cu o varietate impresionanta de vegetatie si fauna. Exista multe rauri, izvoare si lacuri cristaline.
Varful muntelui Rila este Musala cu o inaltime de 2925m. Rila are o arie totala de 2629 km iar altitudiea medie 1287m. Este cel mai înalt munte din Peninsula Balcanică și al cincilea înălțime printre munții din Europa.
Este situat în partea de nord-vest a masivului muntelui Rila-Rodopi. Părțile sale cele mai înalte sunt realizate din granit și marmură, iar miezul său constă mai ales din granit. Muntele Rila este construit în principal din roci intruzive și metamorfice.
Pe teritoriul său există aproximativ 120 de lacuri naturale, deoarece majoritatea provin din epoca de gheață si aproximativ 2000 specii de plante si animale montane. Muntele Rila este un punct hidrologic central, cu o resursă imensă de hidroenergie.
Denumirea de Rila vine de la traci, ale caror urme se regasesc din abundenta in aceste locuri. Toponimia ii atesta ca “muntii bine udati”, de la prezenta multimii de lacuri glaciare.

Sursa informatiei prezentate