Muzeul Alpin Elvetian - prezentare si imagini

Muzeul Alpin Elvetian a fost fondat in 1905 de catre sectiunea Bernese a Clubului Alpin elvetian in Rathaus zum Äusseren Stand pe Zeughausgasse. Muzeul s-a mutat in sediul sau actual pe Helvetiaplatz in 1933. Construit de arhitecti Klauser si Streit in stil Neues Bauen, cladirea este in ton cu cea de vis-a- vis, Kunsthalle Berna, construita in 1918. Muzeul a suferit o renovare si restaurare in perioada 1990-1993.

Incepand cu 1933, muzeul a fost constituit ca o fundatie sustinuta de Clubul Alpin Elvetian, Universitatea din Berna, Swisstopo, Biroul Federal al Mediului si Biroul de Cultura din Cantonul Berna. Bugetul sau anual de aproximativ CHF 1800000 este finantat cu aproximativ 60 la suta din subventiile publice. In 2008, existenta continua a muzeului a fost amenintata de un litigiu intre agentiile federale cu privire la responsabilitatea pentru finantarea sa, pana cand Parlamentul federal a intervenit prin mandatarea cheltuielilor necesare.

Muzeul Alpin Elvetian expune colectii privind geologie, tectonica, glaciologie, meteorologie, flora, fauna, cartografie, agricultura, folclor, asezari, alpinism, turism, sporturi de iarna, punerea in pericol si protectia Alpilor, precum si arte vizuale legate de Alpi. Colectia sa, care este inregistrata ca o proprietate culturala de importanta nationala, contine aproximativ 20.000 de obiecte, 160000 fotografii, 600 de printuri si 180 tablouri ale unor artisti, cum ar fi Ferdinand Hodler, si cea mai mare colectie din lume de harti in relief.

Vizitatorii pot vizita o expozitie permanenta de obiecte selectate etichetate in limba germana, franceza, italiana si engleza, precum si expozitii temporare referitoare la aspecte specifice domeniului de aplicare a muzeului.

Sursa informatiei prezentate