Muzeul Arheologic din Herakleion - prezentare si imagini

Muzeul Arheologic din Herakleion este unul dintre cele mai importante și mai importante muzee din Grecia și printre cele mai importante muzee din Europa. Acesta găzduiește artefacte reprezentative din toate perioadele de preistorie și istorie cretană, acoperind o perioadă cronologică de peste 5.500 de ani de la perioada neolitică până la epoca romană. Colecția minoică deosebit de importantă conține exemple unice ale artei minoice, multe dintre ele adevărate capodopere. Muzeul Herakleion este pe bună dreptate considerat drept muzeu al culturii minoice, prin excelență, în toată lumea.

Muzeul, situat în centrul orașului, a fost construit între anii 1937 și 1940 de către arhitectul Patroklos Karantinos pe un loc anterior ocupat de mănăstirea romano-catolică Saint Francis, distrusă de cutremur în 1856. Clădirea antiseismică a muzeului este un exemplu important arhitectură modernistă și a primit o apreciere Bauhaus. Culorile și materialele de construcție, cum ar fi marmură de policromie, amintesc anumite picturi de perete minoice care imită țesătură de marmură. Clădirea cu două etaje are 27 de galerii, o galerie de expoziții audio-vizuale, laboratoare moderne extinse, un vestiar, o cafenea și un magazin de muzeu care vinde copii muzeale, cărți, cărți poștale și diapozitive.

Muzeul de Arheologie Herakleion este un Serviciu Regional Special al Ministerului Culturii și are ca scop achiziționarea, salvarea, conservarea, înregistrarea, studiul, publicarea, afișarea și promovarea unor artefacte crete din perioada preistorică până în epoca târzie. Muzeul organizează expoziții temporare în Grecia și în străinătate, colaborează cu instituții științifice și științifice și găzduiește o varietate de evenimente culturale.

Sursa informatiei prezentate