Muzeul Arheologic Paphos - prezentare si imagini

Muzeul arheologic din Pafos detine o colecţie de antichităţi cipriote atractive din zona Pafos, datând din epoca neolitică până la 1700 d.Hr.

Exponate, provenind în principal din Palepafos (Kouklia), Nea Pafos (Pafos prezent si zi) şi Marion-Arsinoe (Polis), sunt completate de descoperirile de la Pegeia, Kisonerga, Lempa, Arodes Pano, Salamiou, Akourdalia, Pomos, Kidasi, Geroskipou etc .
Cinci sali prezinta interesante exponate datând din epoca neolitică la Evul Mediu. În prima sală se pot vedea exponate din neolitic, eneolitic şi epoca bronzului, inclusiv monede tăiate din mentă de Pafos.
Cea de a doua sala - exponate din epoca fierului şi perioada clasică. O piatra funerara din Marion cu csriptura Cyprosyllabica, de asemenea merită văzuta.
În a treia încăpere vizitatorul poate vedea exponate din perioada elenistică şi romană. Centrul de atenţie este statuia de marmura a Asklepios şi un bust de marmură al Afroditei.
A patra camera găzduieşte exponate din perioadele romană târzii şi creştine timpurii, în timp ce în recent adăugate in a cincea, elemente din perioada bizantină şi Evul Mediu, în general.


Sursa informatiei prezentate