Muzeul Arheologic - Varna - prezentare si imagini

Muzeul Arheologic Varna, unul dintre cele mai bogate muzee arheologice din Bulgaria, deține cea mai veche comoară de aur din lume, o colecție numeroasă de artefacte unice antice și medievale care prezintă etapele de evoluției umane în această zonă, din paleolitic până în secolul al XIX-lea.
Aici se află cea mai veche comoară de aur din lume. Vârsta ei datează de 4000 ani î.Hr.. Acesta a fost descoperită accidental în anul 1972, în timpul lucrărilor de construcție în apropiere de Varna. Este greu de imaginat, cât de mult timp au petrecut în subteran frumoasele bijuterii și obiecte de aur până când a venit momentul în care istoricii și arheologii din întreagă lume să înceapă să vorbească despre comoara necropolei eneolitice.
Expoziția muzeului afișează artefacte unice din epoca elenistică, romană și epoca antică târzie, forme rare de pre-monede, peste 2000 de monede antice si medievale de aur, argint, bronz și cupru. Sunt expuse inscripții de piatră din istoria statului Bulgar, cele mai mari colecții din țară de decorațiuni timpurii bulgare de centuri și bijuterii din al Doilea Regat Bulgar. În șase săli este expusă parte reprezentativă - 150 de icoane (secolele XIV - Xhttp://backoffice.directbooking.ro/AdministrareSite.aspxIX) din bogata colecție a muzeului.

Sursa informatiei prezentate