Muzeul Belvedere Viena - prezentare si imagini

Printul Eugen de Savoia (1663-1736), comandant cu numeroase succese militare, dar si iubitor al artelor, l-a insarcinat pe Johann Lukas von Hildebrandt sa-i amenajeze resedinta de vara la palatul Belvedere, aflat la acea vreme la portile orasului.

Intreaga opera arhitecturala baroca este formata din doua palate (Belvedere-Palatul de sus si Belvedere-Palatul de Jos) si adaposteste astazi o expozitie de pictura austriaca apartinand perioadei cuprinse intre Evul Mediu si contemporaneitate.

Piesele de rezistenta ale colectiei din palat sunt picturile lui Gustav Klimt, mai ales cele doua capodopere, "Sarutul" si "Judith". Impresionante sunt si capodoperele lui Schiele sau ale lui Kokoschka, precum si tablouri ale impresionistilor francezi sau ale curentului vienez Biedermeier (Waldmüller, Amerling, Fendi), alaturi de picturi de Makart, Boeckl, Wotruba, Hausner, Hundertwasser s.a.

Goticul tarziu este reprezentat aici de capodopere cum ar fi Altarul Znaimer sau de opulentele lucrari baroce ale lui Michael Pacher, Ruelland Frueauf cel Batran si Conrad Laib. Privind lucrari precum cele ale lui Johann Michael Rottmayr, Daniel Gran sau Paul Troger, putem observa detalii ale vietii luxoase din aceasta epoca. Impresionante sunt si grimasele personajelor sculptate de Franz Xaver Messerschmidt.

Belvedere - Palatul de Jos - Apartamentele Printului Eugen
Maretia feudala a nobilului cavaler se reflecta in Sala Grotesca, in Galeria cu Marmura si in Camera Aurita. In Palatul de Jos si in Oranjerie se organizeaza impozante expozitii cu caracter special.

Sursa informatiei prezentate