Muzeul Bode - Berlin - prezentare si imagini

Muzeul Bode face parte din grupul de muzee situate pe Insula Muzeelor din Berlin si este o cladire istorica. Muzeul a fost proiectat de arhitectul Ernst von Ihne si finalizat in 1904.

Initial numit Muzeul Kaiser Friedrich, dupa imparatul Frederic III, muzeul a fost redenumit in onoarea primul sau curator, Wilhelm von Bode, in 1956.

Inchis pentru reparatii din 1997, muzeul a fost redeschis pe 18 octombrie 2006. In prezent gazduieste o colectie de sculpturi, arta bizantina, monede si medalii.

Colectia de sculptura este compusa din obiecte de arta apartinand Orientului crestin (cu accent pe Egiptul ortodox), sculpturi din Bizant si Ravenna, sculpturi din Evul Mediu, goticul italian si Renasterea timpurie. Sunt de asemenea reprezentate lucrari germane de Tilman Riemenschneider apartinand stilului gotic tarziu, Renasterii germane din sud si arta baroca prusaca pana in secolul 18.

Pe viitor vor fi selectate lucrari apartinand Muzeului de Arta (Gemäldegalerie) si integrate in colectia de sculptura. Aceasta este o reminiscenta a conceptului lui William von Bode numit "camere de stil", in care sculptura, pictura si artizanatul sunt privite impreuna, similar colectiilor private ale clasei de mijloc.

Münzkabinett ("cabinet monede"), in prezent adapostit la Muzeul Pergamon, contine una dintre cele mai mari colectii numismatice. Gama sa se intinde de la inceputul baterii de moneda in secolul VII i.Hr. in Asia Mica pana in ziua de azi. Cu aproximativ 500.000 de articole, colectia este o arhiva unica de cercetare istorica, completata de colectia de medalii, la fel de importanta.

Adresa: Monbijoustr. 3, 10117 Berlin

Program: Luni - Duminica 10 - 18 (Joi 10 - 22)

Pret: 8 eur, redus 4 eur

Ghidaj: cu programare telefonica in prealabil

Transport:

Tren:
S Oranienburger Str.: S1, S2, S25
S+U Friedrichstr. Bhf: S1, S2, S25, S3, S5, S7, S75

Metrou:
U Oranienburger Tor: U6
S+U Friedrichstr. Bhf: U6

Sursa informatiei prezentate