Muzeul Cilicia - prezentare si imagini

Superba colectie de artefacte religioase si culturale Armenesti din muzeul Cilicia este una dintre cele mai bine pastrate secretele din Beirut. Secretul joaca un rol important in istoria acestui muzeu, mare parte din colectie a fost scoasa pe ascuns de calugarii de la manastirea Sis din Cilicia din asa numita Armenie Turceasca in anul 1915.

Avand doar cateva zile la dispozitie spre a fugi din fata genocidului turcilor, calugarii au luat cat au putut din tezaur si au plecat in lungul drum pe uscat cautand sa se refugieze eventual la Allepo, in Siria. In cele din urma s-au stabilit in Antelias, la nord de Beirut, in 1930. Muzeul incearca sa fie nu numai o atractie datorata colectiei de artefacte si o parte a istoriei Armeniei, ci chiar arata modul cum s-a format istoria Armeniei. Se spune ca fiecare obiect din muzeu a fost martor ocular la scrierea istoriei Armeniei.

Muzeul Armean Cilicia este situat la Catholicosate de Cilicia în Antelias. Acesta este deschis de marţi până sâmbătă, intre orele 10-17 şi 10-13 duminica. Intrarea este libera.

Sursa informatiei prezentate