Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra - prezentare si imagini

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale Astra, situat la 4 km de oras, in Padura Dumbrava, a fost infiintat in 1963 ca Muzeu al Tehnicii Populare, pe o suprafata de 96 de hectare si un circuit expozitional de 10 kilometri.

Spaţiul impresionant din Dumbrava prezintă, în zone armonios marcate ca spaţiu si tematică, lumea minunată a satului românesc. Muzeul în aer liber a fost infiinţat în anul 1963, de către o echipă condusă de Cornel Irimie, sub denumirea de Muzeul Tehnicii Populare. Abia, din anul 1990 muzeul se va numi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale.

Dar ideea de a deschide un muzeu etnografic este însa, mai veche, actualul muzeul fiind o continuare a primului Muzeu Etnografic-Istoric al Românilor din Transilvania ( fondat la Sibiu în 1905 şi inchis în 1950 ).
Moara de vant din Muzeul Civilizatiei Traditionale Astr din Dumbrava Sibiului. O moara hidraulică cu aducţiune inferioară a fost primul monument adus in Dumbrava Sibiului si il regasim si astazi in sigla muzeului.

Cu timpul colecţia a fost dezvoltata, iar muzeul a putut fi deschis publicului in anul 1967. Caţiva ani mai tarziu s-a început adaugarea de case ţărăneşti, alături de atelierele meşteşugareşti, urmând ca în anul 1989 să fie adăugate monumentele ca: biserica, şcoala, cârciuma, popicaria etc.

In acest perimetru turistii pot admira case din mediul satesc, cu interioarele amenajate in forma originala, instalatii de uz gospodaresc inventate de oamenii satului, mijloace de transport traditionale, etc.

De asemenea, pe o suprafata de 3 hectare se intinde o expozitie de sculptura moderna in lemn, cu opere inspirate din viata satului.
Sibiu

De asemenea, vizitatorii pot beneficia de o plimbare cu lotca pe lac, cu trasura sau cu sania in timpul ierni

Sursa informatiei prezentate