Muzeul Copiilor din Caracas - prezentare si imagini

Muzeul Copiilor din Caracas (Fundación Museo de los Niños) este un muzeu cu capital privat din orasul Caracas, Venezuela. Muzeul a fost fondat in 1982 si are ca obiect expozitiile pentru copii – stiinta, tehnologie, cultura si arta.

Muzeul, dedicat copiilor, le ofera acestora posibilitatea sa invete intr-un mod didactic, se vada lumea din diferite puncte de vedere, sa consolideaze cunoştintele deja existente si sa le imbogateasca cu informatii noi.

In acest muzeu se pot gasi diferite sectoare tematice: Biologie, Comunicare, Fizica, Ecologie, Cucerirea spatiului, Arta, Emotia trairi ... fara droguri, Planetariul, etc, in concluzie mai mult de 500 expozitii, care permit copiilor sa se amuze in timp ce invata.

Cea mai mare atractie este expozitia permanenta”Cucerirea spatiului”, despre spatiu si noile descoperiri din astronomie si astronatica. In 1987 s-a inceput colaborarea cu NASA si alte institutii nord americane, pentru a se face o investigatie riguroasa si pentru a se determina ce trebuie expus in muzeu.

In plus fata de tururile ghidate, Muzeul gazduieste ateliere pentru copii si ofera programe speciale de vacanta pentru copii.

La 12 octombrie 1993, a fost inaugurata noua cladire a Muzeului ceea ce a facilitat cresterea numarului de vizitatori, a caselor de bilete si extinderea spatiilor administrative si a celor dedicate publicului.

Program: Luni – Vineri: 9.00 – 17.00; Sambata, Duminica si Sarbatori legale: 10.00 – 17.00.

Sursa informatiei prezentate