Muzeul de Istoria Artei Viena - prezentare si imagini

Muzeul de Istoria Artei (Kunsthistorisches Museum) a fost construit nu departe de Hofburg, cu scopul dse a adaposti bogatele colectii de arta ale casei imperiale. Astazi, muzeul se numara printre cele mai importante colectii de arta din lume, datorita colectiilor sale de lucrari celebre, dar si datorita faptului ca se afla in posesia celei mai mari colectii Bruegel din lume.

Galeria de pictura dispune de nenumarate capodopere ale artei occidentale, printre care "Madonna in iarba" a lui Rafael, "Malkunst" al lui Vermeer, tablourile cu infante ale lui Velazquez sau capodopere ale lui Rubens, Rembrandt, Dürer, Tizian si Tintoretto.
In Galeria de Arta (Kunstkammer) gasiti raritati aduse din galeriile de odinioara ale Habsburgilor, iar colectia de obiecte din Egiptul Antic va va fascina cu comorile acestei culturi misterioase din vremuri trecute.

Puteti imbina fericit arta plastica si savoarea culinara in Sala Cupolei (Kuppelsaal) la un brunch artistic (Kunst Brunch) sau la un bufet exclusivist de seara.

Chiar vis-a-vis: Cladirea arhitectural identica a Muzeului de Istorie Naturala (Naturhistorisches Museum) care va invita la o calatorie prin istoria planetei noastre si prin diversitatea naturii.

Sursa informatiei prezentate