Muzeul de Istorie Agrara - Berlin - prezentare si imagini

Unicul muzeu in aer liber de istorie agrara din Berlin (germana: Freilichtmuseum Domäne Dahlem) a fost fondat si functioneaza din anul 1976.

Dedicat agriculturii si mestesugurilor pre-industriale, muzeul este o oaza de liniste pentru familii si un spatiu ideal pentru copii sa exploreze in mod informal relatia dintre produsele alimentare pe care le consuma si productia acestora, intr-un cadru natural.

Imensa proprietate, formata din domeniul unui fost conac din secolul al 16-lea din Dahlem, este ideala pentru o lunga plimbare.

Functioneaza, de asemenea, ca o ferma ecologica ale carei produse sunt vandute aici, in aer liber cu standuri care-i dau aparenta unei mici piete rurale.

Vizitatorii pot vedea o varietate de animale de ferma tipice, inclusiv porci si pui, pot cumpara oua proaspete sau paine tipic germana si, de asemenea, pot explora imprejurimile.

Voluntari sunt disponibili pentru demonstratii de functionare a masinilor agricole rurale si de uz casnic, confectionarea de obiecte de artizanat, inclusiv a producerii mierii.

Conacul din 1560 de pe domeniu, acum restaurat, este una dintre cele mai ciudate cladiri din Berlin. Aici se tin mici festivaluri care includ demonstratii de olarit, filare, tesut si chiar folosirea unui cuptor de fier medieval.

Evenimentul cel mai popular este piata fermierilor care se tine intre orele 8 - 13 in zilele de sambata.

Adresa: Freilichtmuseum Domäne Dahlem, Königin-Luise-Str. 49, 14195 Berlin

Program: Miercuri - Luni, 10 - 18

Pret: 2 euro, miercurea - intrarea libera

Ghid: cu programare

Sursa informatiei prezentate