Muzeul de Istorie din Berna - prezentare si imagini

Muzeul de Istorie din Berna - Bernisches Historisches Museum- este locul unde puteti petrece zile intregi explorand vaste colectii etnografice, arheologice si istorice.

La parter se gasesc expozitiile temporare, in timp ce la subsol o colectie tematica: "Dansul Mortii". O adevarata obsesie a artistilor medievali si nu numai, aceasta tema a starnit inca de atuni controverse dar in egala masura a fascinat tocmai prin macabru.

Muzeul are, intre altele, copii ale picturilor din 1516 - 1517 care decorau zidul manastirii dominicane din oras, astazi distruse. Este o insiruire de 24 de imagini pline de viata, care va vor infiora cu siguranta, dar va vor si incanta prin finetea executiei, chiar daca sunt copii realizate in 1649. Aici se gasesc si sculpturile originale aduse de la Munster, pe care le puteti examina in detaliu. In alta parte a vastului subsol al muzeului sunt reproduse interioare ale locuintelor din secolele XVII - XVIII, foarte realist si detaliat.

Urcand spre nivelurile superioare veti gasi mai portretele de epoca infatisand 280 de tarani si mestesugari elvetieni, purtand vestmintele traditionale, realizate la sfarsitul secolului XVIII ca un album etnografic. Mezaninul este dedicat artei islamice, cu o bogata colectie de arme, ceramica si chiar un manechin purtand o uniforma de razboinic din Turkestan.

La primul etaj veti gasi o impresionanta macheta a orasului Berna, asa cum arata acesta in 1800. Veti mai gasi la acest muzeu tapiserii flamande medievale, precum Tapiseria celor o mie de flori, piesa de rezistenta a colectiei. Este ultima dintr-un set de opt tapiserii, realizate in 1466 la Bruxelles si furate de armatele din Berna in timpul razboielor din 1474 - 1474. Alte colectii impresionante sunt cea de monezi si medalii, precum si cea de arme, armuri, blazoane si stindarde.

In afara colectiilor inspirate din viata militara, curatorii au reprodus la etajele superioare mai multe scene din viata cotidiana, reconstruite cu migala si precizie, de la sali de clasa la magazine din diverse perioade, instrumente muzicale, mobilier si multe altele.

Adresa: Helvetiaplatz 5
Deschis: Marti - Duminica 10.00–17.00
Luni inchis

Muzeul este deschis de la 10.00 la 17.00 in zilele de sarbatoare, inclusiv daca este zi de luni. Este inchis pe 25.12.

Sursa informatiei prezentate