Muzeul de Istorie Naturala - Berna - prezentare si imagini

Muzeul de Istorie Naturala din Berna este un muzeu in Berna, Elvetia. In procesul de predare si de cercetare se coopereaza indeaproape cu Universitatea din Berna. Este vizitat de aproximativ 100.000 de oameni anual.

Muzeul este detinut de catre Bürgergemeinde (Comunitatea Cetatenilor) din Berna si a fost fondat in 1832.

Astazi, muzeul este situat pe Bernastrasse, in cartierul Kirchenfeld, intr-o cladire construita intre 1932 si 1934, deschisa in 1936 si extinsa de mai multe ori de atunci. Anterior, exponatele au fost tinute intr-o cladire construita pe Hodlerstrasse intre 1878-1881 si demolata in 1936; si, mai devreme, in galeria biblioteca a unei cladiri colegiu.

Muzeul de Istorie Naturala este cunoscut pentru setul de peste 220 de diorame de marime naturala, oferind animale conservate din Elvetia, Africa si Asia; detine, de asemenea, o colectie de minerale din regiunea alpina, esantioane de aur descoperite in diferite locatii din Elvetia, meteoriti , un stoc mare de nevertebrate si cea mai mare colectie de schelete de animale si oase din Elvetia.

Dioramele provin dintr-o colectie de animale de talie mare a pictorului si vanatorului elvetian Bernhard von Wattenwyl (si a fiicei lui Vivienne), stransa in timpul unei expeditii in 1923-1924 in Africa. Un total de 130 din aceste animale sunt expuse, in 33 de diorame de-a lungul a doua coridoare intunecate. Diorame sunt proiectate si mobilate in conformitate cu habitatul natural al animalelor.

In sectiunea urmaroare sunt expuse pasari si mamifere indigene, peste 600 de animale in 164 diorame. Aceasta sectiune a fost anterior expusa in Heimatmuseum, deschis in 1939.

Demisolul contine cinci diorame de animale din Asia amenintate cu disparitia: Leopardul de zapada, urangutani, panda gigant, rinoceri indieni si tigri.

O a patra sectiune numita "Animale nordice" expune ursi, elani, foci si pasari impaiate, in noua diorame care contin 66 animale individuale.

Una dintre cele mai mari atractii a muzeului este Barry St. Bernard-ul, despre care se spune ca a salvat viata a peste 40 de persoane.

Sursa informatiei prezentate